V přírodě má Matcha nejvyšší známý obsah antioxidantů, takže je skutečnou super potravinou. Čaj Matcha má antioxidační vlastnosti, které jsou mnohonásobně vyšší, než má například Goji, granátové jablko nebo borůvky.Hodnota ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity) až 1.700 jednotek na gram řadí produkt Matcha na absolutně první místo mezi super potravinami.
Z čaje Matcha budou mít radost i ti, kteří rádi ponocují a kterým se ráno těžko vstává, neboť čaj Matcha obsahuje kofein. A nejen to! Ve srovnání s kávou má kofein v čaji Matcha delší působení. Můžou za to tzv. taniny, na které se kofein váže a které tělo absorbuje až během trávení. Díky tomu si můžete účinek kofeinu užívat déle.
L-Theanin propůjčuje čaji Matcha sladkost, působí proti hořkým flavonoidům a značnou měrou rozhoduje o jemné chutí,ale také o účinku čaje.
Aminokyselina L-Theanin, která se nachází výhradně v čaji, působí na rozdíl od kofeinu jako jemná a uklidňující složka. Díky tomu nebudete po vypití čaje Matcha neklidní a nervózní (což se někdy může stát po vypití silné kávy), přestože obsahuje kofein.
Čaj Matcha se vyrábí, na rozdíl od tradičního spařeného zeleného čaje, v podobě rozemletých čajových lístků, takže lze využít mnohem vyšší koncentraci obsažených látek, které mají vliv na „dvojí účinek“ čaje Matcha.
Matcha dodává energii – díky přírodnímu kofeinu, který Matcha obsahuje, a zároveň má uklidňující účinek – díky aminokyselinám, jako je L-Theanin.
Seicha Matcha – Superfood und natürlicher Wachmacher